Operation Food Freedom Zeeburgereiland gaat van start!

In januari begon Nanouk de Jong van Het Baaibuurt Collectief in Zeeburgereiland in Amsterdam met de werving van klanten in haar buurt om zo een Operation Food Freedom-uitgiftepunt te kunnen starten.

Vorige week bereikte Nanouk meer dan het minimum aantal benodigde deelnemers en nu is OFF Zeeburgereiland een feit!

Nanouk: “Ik woon in de prachtige Baaibuurt op Zeeburgereiland: een biodiverse stadsoase. Als lid van het Baaibuurt Collectief streef ik naar een toekomst die regeneratief is: waarin het leven gedijt, de ecologie gezond is en het voedselweb in balans is.

Ons voedsel vormt ons meest intieme verbinding met de natuur, buurttuinen zijn een populaire manier om die connectie te herstellen. Wij leren hier wat het betekent om zelf in ons voedsel te voorzien en dat is niet eenvoudig.

Daarom werken we samen met Operation Food Freedom om een directe relatie aan te gaan met Nederlandse boeren in de omgeving. Zo zorgt ons collectief voor een lokale voedselvoorziening voor het eiland en de omliggende buurten en maken we gezond vers voedsel toegankelijk voor onze buurt.”

OFF Zeeburgereiland start de eerste uitgifte op woensdag 14 februari, van 17:00-19:00 uur. Woon je in de buurt en wil je ook meedoen? Dat kan, je kunt elke week starten, bestel dan voor donderdag 10:00 uur.

Wil je zelf een uitgiftepunt (OFF-Hub) starten? Word dan ook een Food Hero en meld je aan op de OFF-website! Er zijn ook OFF-hubs in Utrecht Overvecht en Wageningen


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped