Learning together on our way to a new food system in Amsterdam Metropolitan Area

Of je nu een boer, chef-kok, ondernemer, beleidsmaker, student, leraar bent of wie dan ook, we moeten samen bouwen aan de toekomst van ons voedselsysteem.

Tijdens het evenement ‘Een nieuw voedselsysteem; samen lerend op weg‘ op 20 juni j.l. kwamen toegewijde individuen en organisaties uit Amsterdam samen in Pakhuis de Zwijger voor een verdiepende kennismaking met en sessies over de realisatie van een nieuw robuust, regionaal en regeneratief voedselsysteem voor de Metropoolregio Amsterdam. We verkenden praktische ideeën en strategieën voor deze broodnodige transitie. Dit programma bood een unieke kans om in contact te komen met gelijkgestemde individuen en waardevolle relaties te op te bouwen.

De bijeenkomst was een groot succes! Wij willen alle partners bedanken voor hun inzet, toewijding en bijdragen en we zijn enorm blij dat vrijwel iedereen die zich aangemeld had aanwezig was op die warme dag!

Hieronder volgen de complete video-opnamen van de opening en de vier sessies die plaatsvonden die middag, en natuurlijk stellen wij ook het fotoalbum beschikbaar.

Opening
Met Mark Frederiks van Amped/Local2Local, Jacqueline Broerse van VU Amsterdam en Guido Meijer van HvA/UvA. Moderator: Bahram Sadeghi.

Sessie 1: Stadslandbouwacademie Zuidoost
Hoe verbouwen we nieuwe smaken in de stad?
Met Arun Swami Persaud
. Moderator: Bahram Sadeghi.

Sessie 2: Eigen markt, food governance 2.0
Hoe zetten we vaart achter echte duurzame en lokale catering?
Met Jacqueline Broerse en Guido Meijer

Sessie 3: Blended Finance
Hoe financieren we de transitie?
Met Dennis Kerkhoven
 – Yes and More

Sessie 4: Jongerengemeenschappen en CoP
Hoe activeren we onze jongerennetwerken?
Met Kees-Willem Rademakers van de HvA en Maarten Klop van Grounded
. Moderator: Bahram Sadeghi.

Fotoalbum
Ga naar het gedeelde fotoalbum van het evenement (Fair Use, credits: ‘Photo courtesy by Amped‘). Klik hieronder op de individuele foto voor de uitvergroting.


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped