Saviour Seeds Harvest Festival 28 okt – een terugblik

Het Saviour Seeds Harvest Festival vond op 28 okt plaats op Fort bij ‘t Hemeltje, voortgekomen uit de strategische samenwerking tussen de Future Food hub van de Universiteit Utrecht en Amped, in partnership met Local2Local en Grounded. Het thema: erfgoedgewassen en -dierenrassen in de context van regionale, regeneratieve voedselsystemen.

Tijdens de dag leerden de deelnemers over historische, sociale en ecologische eigenschappen van deze gewassen en dieren en hoe ze kunnen helpen regionale en veerkrachtige voedselsystemen te versterken. Daarnaast zorgden we voor multisensorische activiteiten zodat de deelnemers deze bijzondere historische voedingsmiddelen konden ruiken, proeven en voelen. We hoorden alles over het rijke erfgoed van Utrecht en groenten en de relevantie van de rassen en zaden.

De middag werd afgesloten met netwerkmomenten tussen praktijkmensen, gemeenschappen, experts en enthousiastelingen die deelden waar ze aan werken en hoe ze betrokken zijn om zaden en gewassen te redden, als een hoeksteen in de herontdekking van en overgang naar regionale, regeneratieve voedselsystemen. 

Fotoimpressies:


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped