Hadassa’s zomerse Supersap-recepten

Hadassa

Het is zomer, dus gekoeld en vers Supersap past er iedere dag bij. Maar wist je dat deze sap ook super samengaat met andere producten? Wij hebben Hadassa van Hadassa’s Keuken gevraagd om ons te inspireren met lekkere recepten, gemaakt met Utregs Supersap. Hadassa’s passie voor lokale producten zie je overal op haar Instagram, lekkere recepten passend bij het seizoen en met een gezonde mix van lokaal en exotisch. Net als wij wil Hadassa ook andere mensen enthousiasmeren om lokaler te eten, daarom heeft ze zich ook als Lokale Held aangemeld bij ons. 

Toen wij hoorden dat zij graag recepten ontwikkelt, bijvoorbeeld op basis van een foto van de inhoud van je koelkast, hadden wij ook een uitdaging voor haar. Kan Utregs Supersap ook op een andere manier superlekker zijn?

Het antwoord is duidelijk: JA! De recepten zijn getest en: superlekker en superpassend bij de zomer! Wil je ook met Supersap aan de slag? Bestel hier

Hadassa is begonnen als cateraar, maar inmiddels schrijft ze kookboeken, omdat ze meer wil dan alleen koken. Zij wil ook het verhaal vertellen over waar het eten vandaan komt, over haar recepten en de producten die ze gebruikt in Hadassa’s keuken

PREI GESTOOMD IN SUPERSAP MET TIJM
4 dunne preien • +/- 1 kopje Utregs Supersap • verse tijm • gedroogde rode chilipeper • olijfolie

Snij de prei netjes doormidden, maar probeer de twee helften wel bij elkaar te houden. Prik zo nodig een prikker door de prei die vuurvast is zodat je hem er tijdens het grillen en stomen in kunt laten zitten. Was de prei goed schoon. Verhit de grillpan, zorg dat hij echt goed warm is voordat je de prei er in legt. Smeer de snijkant van de prei in met olijfolie en leg hem op de gril, laat hem even rustig liggen zodat je mooie schroeiplekken krijgt en draai daarna de prei om.

Als het draaien makkelijk gaat weet je dat hij goed gegrild is, blijft de prei nog een beetje kleven heb dan nog even een paar seconden geduld. Intussen breng je in een pannetje de sap met verse tijm en de gedroogde chilipeper aan de kook. Wanneer de prei aan beide kanten mooie grilstrepen heeft leg je hem in de appelsap, draai het vuur iets lager en laat de sap in ongeveer 15 min. indikken. Haal je prei eruit en meng indien nodig een beetje maïzena met wat van het sap en giet dit weer bij de rest om je ‘jus’ nog iets verder in te kunnen laten dikken.

SUPERSAPIJSJES MET PIT
1 fles Utregs Supersap (appel, appel-peer of peer) • verse gember

Rasp zeker een duim gember en voeg dit bij 1 liter Supersap. Mix alles even goed in een blender zodat de sap en de gember goed gemengd zijn. Giet het sap in je ijsvormpjes en zet ze in de vriezer.

IJSKOUDE SUPERSAP
1 fles Utregs Supersap (appel, appel-peer of peer) • verse gember • ijsklontjes (• chiliflakes)

Doe alles in de blender en mix het even goed totdat je ijsklontjes zijn veranderd in kleine snippers. Wil je nog wat extra pit toevoegen…doe er dan een paar chiliflakes bij. Heerlijk voor op een snikhete dag!


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped