HU-studenten Minor De Leefbare Stad: Tour du Boer bedrijfsuitje

In november 2021 kwam een enthousiaste groep HU-studenten van de minor De Leefbare Stad bij elkaar op het kantoor van Local2Local op Fort bij ‘t Hemeltje. Ze gingen aan de slag met de opdracht van L2L voor de ontwikkeling van een duurzaam bedrijfsuitje in de regio Utrecht.

Hun voordeel was dat ze inspiratie op konden doen uit de opdrachten die studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit al eerder voor Local2Local uitvoerde in relatie tot mobiliteit, toerisme en landbouw rondom de Stelling van Amsterdam.

Samen met Maarten Klop van L2L werden de ideeën uit deze inspirerende brainstormsessie op papier gezet en gingen ze aan de slag.


[Half nov] “We werden uitgenodigd op Fort Nieuwersluis voor een inspirerende bijeenkomst van Utrecht Food Freedom, waar we gesprekken hadden met andere actieve mensen van het forten- en voedselnetwerk. Dit met de missie om de burger weer in contact te krijgen met de boer en voedsel. De sfeer was ongedwongen en gezellig met zelfgemaakte taarten en heerlijke koffie. We hadden al kennis gemaakt met Jacoline van ‘Fietsen voor mijn Eten’. Haar fietstochten sluiten enorm aan bij ons bedrijfsuitje. De tijd vloog en het was tijd om te pitchen. Pitchen? Ik schrok even. Jacoline en ik hadden veel uitgewisseld over bedrijfsuitjes en de lokale boeren van ‘Fietsen voor mijn Eten’. “Kom, doen we het samen”, zei Jacoline. Oke, dan, en daar gingen we het podium op. De pitch was klaar en voor we het wisten….stonden we met een van voucher van 750 euro in onze handen. De samenwerking was bezegeld!”


[Eind nov] “Niet veel later mochten we op bezoek bij 1 van de locaties van Buitengewone Varkens van Josse Haarhuis. Josse werkt samen met Local2Local, dus was hij voor ons een belangrijke ‘stakeholder’. In een kort interview hoorden we meer over zijn missie en werkwijze. Bij Buitengewone Varkens draait het om circulariteit en een natuurlijke leefomgeving. Zo komt het voer van reststromen en hebben de varkens meer ruimte dan bij een biologische varkensboer.”


[Half dec] “Hoe tof! We hebben puzzelstukken voor de Tour du Boer quiz laten laseren in hout! De quiz is onderdeel van het bedrijfsuitjes, dat de deelnemers onderweg in teamverband kunnen spelen. Een lokaal uitje, met lokaal eten en een spel gemaakt door een lokale houtbewerker. Bam!”


[15 jan 2022] Radiointerview op Omroep Houten!

Iedere week bellen de DJ’s van Enthousiasper met iemand die verbonden is aan Fietsen voor mijn Eten, Krommerijnstreek, waarbij iedere week de focus op een ander lokaal initiatief gelegd wordt en de lokale ondernemers centraal staan.

In deze aflevering bellen de DJ’s met Nina, Julia en Marjolein van de Hogeschool in Utrecht om hun schoolopdracht te bespreken! Luister hier(onder) het hele interview terug!


[28 jan 2022] “Afgelopen vrijdag was het zover, we droegen ons eindproduct over aan de samenwerkingspartners! Het eindproduct is een handleiding voor het Tour du Boer bedrijfsuitjes. En daar horen verschillende (fysieke) producten bij, waaronder de oranje kisten en bussen die je op de foto ziet. We ronden dit half jaar af met een trots gevoel, een mooi eindproduct en een ervaring rijker!

Ben jij nog op zoek naar een leuk bedrijfsuitje? Tour du Boer gaat echt draaien onder leiding van Christie de Vrij van ‘Fietsen voor mijn eten’ Krommerijnstreek en Local2Local !! Houd hun website en sociale media in de gaten voor de updates!”

De samenwerking was erg fijn, iedereen! Jullie hebben puik werk geleverd en we zijn vooral blij met de waardevolle verbindingen die jullie gemaakt hebben om tot dit eindproduct te komen. Inderdaad, de lente ligt om de hoek :), dus snel meer over Tour du Boer!


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped