Klant aan het woord: Josse Haarhuis

Door Maria Fritz, Local2Local Talents-coördinator

Sinds mei werken wij samen met Josse Haarhuis van Buitengewone Varkens. Wekelijks draaien Talenten een dagje mee bij Josse als vrijwilligers. Dat is een win-win situatie. De Talenten kunnen zo even een inkijkje krijgen in een vooruitstrevend bedrijf, die actief is in de korte keten. En Josse krijgt gemotiveerde en geïnteresseerde mensen om mee aan te slag te gaan. Zonder veel gedoe kunnen de Talenten bij hem hun handen uit de mouwen steken en hem helpen bij zijn dagelijkse werkzaamheden.

Josse

“De L2L Talenten willen echt aanpakken, ze denken mee en weten snel wat er moet gebeuren. Het valt op dat zij goed geschoolde mensen zijn met heel veel interesse en dat ze snel ingewerkt zijn. Ook praktisch werk doen ze met plezier en zo krijg ik in een dag aanzienlijk meer gedaan en kan ik hen inspireren met mijn werk.”

Samen met Josse willen we verschillende projecten ontwikkelen om Talenten regelmatig in te zetten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld relevant onderzoek voor Buitengewone Varkens uitvoeren en daarmee bijdragen aan de vertaling van meerwaardecreatie van zijn bedrijf. Daarmee verbetert Josse zijn positie in de lokale markt en werken wij samen richting een duurzame vraagsturing. 

“Door met L2L Talents samen te werken kan ik projecten sneller realiseren waar ik anders niet de capaciteit voor zou hebben. Ik vertel hun wat mijn ideeën en hulpvragen zijn en zij kunnen mij bij de projectopzet helpen en voor de juiste Talenten zorgen.”

De samenwerking tussen L2L Talents en Buitengewone Varkens toont dat de voedseltransitie mogelijk is, en versneld kan worden door te investeren in jong talent, wat Josse zelf ook eigenlijk is. Josse is opgegroeid in De Bilt en daarmee geworteld in de regio Utrecht, maar het is zijn plan om lokale, duurzame vleesproductie op kleine schaal op veel meer plekken in Nederland toe te passen. Daarbij kunnen onze Talenten helpen en zijn ideeën sneller werkelijkheid laten worden. 

Buitengewone Varkens

Wij werken met plezier samen en kijken ernaar uit binnenkort met nieuwe projecten van start te gaan! 

Ook een dagje meedraaien bij Josse? Meld je aan!
Wil jij ook met Local2Local Talents samenwerken? Meld je dan hier aan als opdrachtgever of partner!


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped