Schrijftalent: Hanneke Michel

Hanneke Michel

Door Maria Fritz, Local2Local Talents coördinator

Hanneke is sinds de eerste online Meet onderdeel van Local2Local Talents. Zij heeft zich tijdens onze Lokale Helden-campagne aangemeld en dat is zij ook zeker: een lokale held met veel potentie, talent en visie. 

In onze brainstormsessies bleef zij vragen en meedenken. Dat is heel waardevol, omdat wij zo samen ideeën verder ontwikkelen, als Local2Local Talents community. Samen vinden wij oplossingen, stap voor stap. Zo heeft zij inmiddels ook haar eerste eigen project voor Local2Local gerealiseerd. Het was haar idee om meer achtergrondinformatie te leveren over de korte ketens. Wat zijn de redenen om lokaal te eten en hoe hangt dat samen met duurzame landbouw? Daaruit heeft zij zelfstandig een series van artikelen geschreven over duurzame landbouw, de korte ketens, biodiversiteit en de fruitteelt die in onze regio zo bekend is.

Hanneke is al jaren bezig met het voedselsysteem. Zij is als projectcoördinator actief aangesloten bij Slow Food Nederland, is projectleider bij de Amsterdamse afdeling van het Slow Food Youth Network (SFYN) en heeft als vrijwilliger voor Taste Before You Waste als schrijver meegewerkt. Met haar open oor en interesse voor de mens en de feiten achter het verhaal kan zij haar competenties als ervaren veldonderzoeker verbinden met haar talent als verhalenverteller. En dat doet ze op een heel sympathieke manier. 

De samenwerking met Hanneke is makkelijk dankzij haar open communicatie en strakke structuur. Haar sterkte ligt in het vertalen van complexe systemen en ook schijnbaar banale dingen relevant en interessant te maken. Wist jij bijvoorbeeld hoe lang het duurt om vruchtbare grond op een natuurlijke manier te genereren? Niet? Vind het antwoord in haar eerste artikel ‘#1 Een lesje bodem’ van haar vierdelige serie.

Naast haar schrijftalent brengt zij ook ruime onderzoekservaring mee met haar Bachelor in Sociaal Pedagogische Hulpverlening en een Master in International Development Studies en de stages en international werkervaring die ze intussen opgedaan heeft. Daardoor heeft zij ook een speciaal oog ontwikkeld voor het belang van ecologische en tegelijkertijd sociale duurzaamheid. 

Wij kijken ernaar uit nog meer projecten met Hanneke te kunnen draaien.

Heb jij behoefte aan divers talent? Schrijf ons een mail aan talents@local2local.nl.


2 thoughts on “Schrijftalent: Hanneke Michel

Comments are closed.

Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped