Local2Local Talents in de praktijk: marketing brains

Door Maarten Klop, Local2Local Talents coördinator

Local2Local Talents bouwt aan een krachtige community van veranderaars in de voedseltransitie, waarbij Talenten de ruimte hebben om hun eigen ideeën te delen en uit te werken. Sinds de start van Local2Local Talents hebben wij daarvoor regelmatig online brainstormsessies gehouden.

Marketing Meet

De eerste sessies met de Marketing Talenten waren zeer vruchtbaar. De intrinsieke motivatie was aanstekelijk, ook over hoe er samengewerkt kon worden. 

Met deze lokale Talenten in journalistiek, documentaires, branding, productontwikkeling, business development en sociale media zetten we ons in om de verhalen vast te leggen waar boeren, organisaties en burgers samenkomen om de uitdagingen van ons voedselsysteem aan te pakken.     

Miriam Brunke

Talent Miriam Brunke stelde voor om er meteen op uit te gaan. De eerstvolgende zaterdag reden wij naar Schalkwijk om het met biologisch fruitteler William Pouw over zijn unieke denk- en teeltwijze te hebben. Bekijk Miriam’s korte documentaire! 

Het was een leuke en leerzame dag, William heeft ons veel verteld over zijn teelttechnieken, waarom hij biologisch teelt, de biodiversiteit, de bodem en het belang van een natuurlijke balans in de boomgaard. 


“Het bezoek aan WIlliam en de samenwerking met Local2Local Talents bood een gave kans om mijn vaardigheden in te zetten voor iets waar ik echt in geloof. Ik heb gestudeerd en gewerkt als hydroloog, en heb sinds een aantal jaar mijn eigen filmbedrijfje. Binnen de context van de voedseltransitie zie ik veel mogelijkheden om mijn inhoudelijke kennis, passie voor natuur en filmvaardigheden in te zetten om de verhalen over producenten, samenwerkingen en innovaties naar een breder publiek te brengen, om zo positieve impact te hebben”, zegt Miriam.

William: “Ik ben enorm blij dat ik mijn verhaal duidelijk heb kunnen vertellen en dat Miriam dit heeft verbeeld voor een breder publiek. Zo creëren proactieve mensen gave content die bijdraagt aan de verbinding met ons lokale voedselsysteem.”

William krijgt de waardering die hij verdient en we kunnen samen trots zijn op onze eigen regio! 

Als coördinator vind ik het enorm inspirerend hoe getalenteerde mensen hun vaardigheden samen in willen zetten om positieve verandering teweeg te brengen. De duurzaamheidstransitie beïnvloed iedereen, maar ook iedereen kan er een positieve invloed op hebben. Hierbij zijn alle vakgebieden en soorten vaardigheden gevraagd en is interdisciplinaire samenwerking van groot belang. 

Ik word er heel blij van om dat in onze communitysessies en in de samenwerking met opdrachtgevers te zien gebeuren.


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped