Talent van de Maand: Christien van Campen

Christien van Campen

Hoe kan ik me inzetten voor een betere wereld? Dat vroeg Talent Christien zich af na een vermoeiende fase van werkloosheid. Ze was net afgestudeerd met een Master in Interculturele Communicatie. Destijds had ze zich veel bezig gehouden met vrijwilligerswerk op de universiteit en voor internationale studenten, bv. als studentlid bij de Taskforce Internationalisering van de Universiteit Utrecht. Maar een baan kon ze niet vinden. 

Frustrerend en erg ontmoedigend, want je twijfelt als net-afgestudeerde toch snel aan jezelf. Wat mis ik of wat kan ik überhaupt? Om uit de vicieuze cirkel van sollicitaties en afwijzingen te komen, besloot Christien een time-out te nemen en tijd in zichzelf te investeren. Als drukke en geëngageerde student kom je vaak niet eraan toe om goed na te denken wat je eigenlijk wil bijdragen na je studie. En welk werk helpt je om dit te doen? Van de banenzoektocht wisselde ze dus naar een zoektocht naar zichzelf, haar waardes en haar talenten. Door de #supportyourlocals-campagne kwam ze bij Local2Local Talents terecht om zich, aangespoord door de Corona-crisis, voor lokale ondernemers in te zetten! 

Christien is sindsdien regelmatig actief als vrijwilliger voor Talents. Ze maakt onderdeel uit van het Marketingteam. Samen met schrijfster Hanneke en filmmaker Miriam heeft ze al bij meerdere acties meegedacht. Daarnaast is ze onze Social Media-engel. Iedere week zorgt ze voor nieuwe input, waarbij ze veel creatieve en amusante posts maakt. Samen met L2LTalents-coördinator Maria bedenkt ze content voor de Facebook-, LinkedIn- en Instagram-pagina’s voor Local2Local en Local2Local Talents. Daar zijn wij heel blij mee en dankbaar voor, want altijd goede posts schrijven is moeilijker dan je zou denken. 

Christien en Hanneke werken samen aan hun artikelen
Hanneke en Christien bij het brainstormen met lekker Supersap.

Dat geldt ook voor artikelen schrijven. Christien ging samen met Hanneke aan de slag om een nieuwe artikelreeks voor L2L-Talents schrijven, over een thema waarvoor ze grote passie heeft en dat heel relevant is voor Talents: community building. Christien bracht het idee en Hanneke ondersteunde haar als meer ervaren schrijfster erbij om dit idee op papier te brengen. Een perfect voorbeeld van een proactieve en dynamische gemeenschap, waar wij met L2L Talents naartoe werken. Iedereen kan iets bijdragen en van elkaar leren. Zo werken we samen naar het versnellen van de voedseltransitie. Lees hier Christiens artikel om nog meer te ontdekken over de essentiële aspecten van een gezonde community.

Manifest Happiness logo

En wat is er met haar banenzoektocht gebeurd? Christien start inmiddels haar eigen bedrijf, rondom haar blog: Manifest Happiness. Daarvoor schrijft ze op haar blog artikelen en is actief op Instagram. Het gaat over zelfontwikkeling, community building en duurzaamheid. Ze deelt haar ervaringen, positief én negatief, want sinds de moeilijke tijd als werkzoekende heeft ze veel geleerd over zichzelf en haar talenten. Dit doet ze op een manier die positiviteit, tevredenheid en dankbaarheid uitstraalt. Haar doel is met haar authenticiteit anderen inspireren en hen te ondersteunen om ook stappen te zetten om gelukkiger met zichzelf te worden.

We zijn blij dat Christien ervoor gekozen heeft zich zinvol in te zetten voor een betere wereld en dat ze dit ook samen met Talents doet. Zou je Christien willen inzetten voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op!


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped