Utreg, wat maak je me nou!

Op donderdag 4 april van 14:00 – 17:00 maken we bij de Noordertuin in Overvecht de Utrechtse voedselbeweging zichtbaar. Wat je kan verwachten: korte pitches van indrukwekkende doeners, heerlijk lokaal eten, een overzicht van wat er al gebeurt en hopelijk een machtig gevoel dat samen iets bijzonders kunnen realiseren. Kortom: Utreg, wat maak je me nou!

Er wordt door vele ondernemers, aanjagers en organisaties al jaren keihard gewerkt aan een waardevol voedselsysteem. Een rijkdom aan lokale restaurants, pop-ups, broedplaatsen, pilots, korte voedselketens, platforms en meer. Eilandjes van inspiratie en hoop die samen de potentie hebben om onze eigen Utregse regio mooier, lekkerder, gezonder en eerlijker te maken.  

Tijdens dit evenement leggen we samen de ingrediënten op tafel en starten we een proces om uit de optelsom van deze elementen een robuuste uitrolstrategie voor een regionaal en regeneratief voedselsysteem in de regio Utrecht te ontwikkelen en vooral uit te voeren.

Vijftien tot twintig pioniers krijgen de kans om hun project en hulpvraag te pitchen. De deelnemers in de zaal geven aan of zij een deel van de oplossing hebben of met een vergelijkbaar probleem zitten. Op basis hiervan worden na afloop van het evenement effectieve projectteams samengesteld. 

Dit is slechts het begin van een doorlopend proces waarbij we het volgende principe hanteren: Breng in kaart wat er is. Verbind wat werkt. Voeg samen toe wat ontbreekt. Zo kan de beweging verder in haar kracht gezet worden en doorgroeien.

In september organiseren we een opvolgend evenement, om de gedragen uitrolstrategie te vieren en updates te delen over voortgang van de regionale projecten en waar ze naar toe gaan. Dit evenement is ook weer een mogelijkheid voor andere ondernemers om aan te sluiten en hun initiatief/hulpvraag op het podium te delen. 

Doe mee en meld je hier aan!


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped