Veggie Rescue Actie

De Corona crisis heeft een groot impact gehad op de afzet van veel producenten, Martin Topper is hier één van. De horeca ging op slot en de internationale handel stroopt op. In zijn schuur staan honderden duizenden kilo’s gekleurde penen en oerbieten die normaal naar restaurants over heel Europa zouden gaan. Nu is het aan ons, de lokale consumenten, om te genieten van deze producten en dit probleem letterlijk weg te eten. 

wortel en bieten

Local2Local en het team van L2L Talents sloegen de handen ineen met de GreenOffice, Groentetas en Grounded om deze penen en bieten direct aan de consument te brengen. Door de kracht van onze communities te combineren en creatieve social media campagnes uit te voeren hebben we veel consumenten kunnen bereiken. En wat waren jullie enthousiast!

Martin Topper gaf een interview aan de NOS waar hij de huidige positie van de producent verder toelicht en zelfs naar onze actie verwijst als een van de oplossingen. Bekijk hier de aftermovie van de actie.

Kleurrijke wortels bij de Veggie Rescue Actie

We hebben bijna 1700 kilo verkocht,  300 kilo is gedoneerd aan de voedselbank, en wij hebben Martin een goede prijs gegeven voor zijn top product. Na afloop van de actie hebben we nog veel positieve berichten ontvangen en foto’s van de gerechten die mensen van de penen en de bieten gekookt hadden. Zelf hebben we ook nog zo’n 21 peen en biet recepten gegeten…

Het was absoluut inspirerend hoeveel mensen vrijwillig geholpen hebben en hoe de bezoekers aan de slag zijn gegaan met de producten. Voedsel verbindt en dit smaakt naar meer! 

Maarten, L2L Talents coördinator en Grounded oprichter
L2L Talents Team bij de Veggie Rescue Actie, Foto van Jelles Leusink

Deze actie heeft ons laten zien dat we gezamenlijk enorm snel kunnen reageren en met creativiteit en community adaptief en effectief sociale, ecologische en economische problemen kunnen oplossen. We kijken er naar uit om in de komende maanden meer van dit soort acties te lanceren. 

Heb je zelf een idee of wil je meehelpen met toekomstige acties? Stuur ons een mail!

Check onze nieuwsbrieven, facebook en instagram voor toekomstige acties. Hou ons in de gaten, en hou de groente van de straten!

Aftermovie van Grounded:


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped