Bob Scherrenberg, wat maak je me nou!

Op donderdag 4 april van 14:00 – 17:00 maken we in de Noordertuin bij Steck in Overvecht de Utrechtse voedselbeweging zichtbaar. Wat je kan verwachten: korte pitches van indrukwekkende doeners, heerlijk lokaal eten, een overzicht van wat er al gebeurt en hopelijk een machtig gevoel dat we samen iets bijzonders kunnen realiseren. Kortom: meld je ook aan voor Utreg, wat maak je me nou

Even een doener voorstellen
Bob Scherrenberg is de eigenaar van Tuincentrum Steck in Overvecht. Sinds de opening van Steck in 2021 werkt Bob aan de transformatie van het tuincentrum naar een productief park. Een groene stadsoase met een mix aan functies die winkelen, werken, ontdekken, leren en logeren in het groen mogelijk maken. 

“Tuincentrum Overvecht was in de jaren zeventig het eerste tuinwarenhuis van Nederland en bekend tot over de grenzen. Het was opgericht door mijn vader Wim Scherrenberg, die onder andere met zijn befaamde kerstshows busladingen vol klanten tork. Het tuincentrum groeide uit tot een onderneming van zeven tuincentra in Nederland. De formule werd verkocht, maar het pand in Overvecht bleef in handen van onze familie. In 2019 vertrok de toenmalige exploitant en nam ik het roer van mijn vader over en veranderde de naam in Steck.”

En nu? Met een enthousiaste club mensen werkt het team van Steck hard aan de ambities van Bob om van Steck weer een geliefde, groene plek van Utrecht te maken. Maar dan op een andere manier dan Tuincentrum Overvecht dat vroeger deed.

“Bij Steck is bijvoorbeeld meer aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit. Bob betrekt groene ondernemers bij het bedrijf. Steck is inmiddels een geliefde plek waar van alles te doen is.” 

“Steck transformeert van tuincentrum naar groene stadsoase waar lokale ondernemers samenwerken aan het vergroenen van Utrecht met planten, producten en ideeen. Partners als de Clique, pluktuin de Glitter Gladiool en Voedseltuin Overvecht zijn al aangesloten. In samenwerking met evenementenbureau Triomf is Tuincafé De Noordertuin opgezet. In het café kun je genieten van allerlei smakelijks op je bord en in je mok. Noordertuin ‘voedt Utrecht van eigen bodem’, hierbij wordt zo veel mogelijk samengewerkt met lokale leveranciers. Goed eten hoeft namelijk niet van ver te komen. Sterker nog: de groente en fruit worden bijvoorbeeld verbouwd door Overvechters in De Voedseltuin bij het terras! Hoe lokaal wil je het hebben?” 

‘Utreg, wat maak je me nou!’ brengt nog meer lokale initiatieven bij elkaar bij Steck, met als doel om samen te gaan werken aan een echt Utregs voedselsysteem, dat robuust en regeneratief is.

In 2029 moeten Steck en daarmee Overvecht een begrip zijn; de groene stadsoase die een doorgang is tussen stad en land. Hiervoor wordt het Steck-terrein verder ontwikkeld, voor wonen, groen en groenten!


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped