Mark Verhoef, wat maak je me nou!

Op donderdag 4 april van 14:00 – 17:00 maken we in de Noordertuin bij Steck in Overvecht de Utrechtse voedselbeweging zichtbaar. Wat je kan verwachten: korte pitches van indrukwekkende doeners, heerlijk lokaal eten, een overzicht van wat er al gebeurt en hopelijk een machtig gevoel dat we samen iets bijzonders kunnen realiseren. Kortom: meld je ook aan voor Utreg, wat maak je me nou

Even een doener voorstellen
Een van de doeners in de Utrechtse voedselbeweging is Mark Verhoef van De Sociale Pionier, Voedseltuin Overvecht en Operation Food Freedom Overvecht.

In Overvecht werkt Mark Verhoef van De Sociale Pionier al jaren aan het verbinden van de mensen in de buurt voor een fijne leefomgeving.

“Ik ben Mark, 47 jaar. Ik woon met mijn gezin al ruim 20 jaar met veel plezier in Overvecht. Ik heb lang gewerkt in het welzijnswerk, ik werk graag in de tuin, het brengt me rust en het levert nog iets op. Mijn droom is dat mijn eigen leefomgeving een mooie, vriendelijke, duurzame plek is om te wonen en te werken. Hier draag ik graag een steentje aan bij.”

De bereikbaarheid van met name vers, gezond voedsel is tegenwoordig voor meer mensen steeds moeilijker. “Voedsel verbindt de gemeenschap, dus dat is verweven in alles wat ik doe. Ik ben coördinator voor Voedseltuin Overvecht op drie locaties; bij de stadsboerderij De Gagelsteede, aan de Bangkokdreef en de derde Voedseltuin vind je hier bij Steck. Voedseltuin Overvecht is echt een plek voor ontmoeting, vooral voor buurtbewoners, maar zeker ook voor organisaties, ondernemers en andere geïnteresseerden.

We werken als een collectief, en doen dat samen met maatschappelijke organisaties en ondernemers. Niet alleen in de tuin, maar ook daarbuiten. Samen maken we Overvecht ‘voor en met elkaar’.

Daarnaast heb ik in juni 2023 met hulp van Local2Local in Overvecht een uitgiftepunt van Operation Food Freedom gestart. Hiermee kunnen wij mensen en ondernemers in de buurt veel vers voedsel voor weinig bieden, direct van de boeren.”


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped