Ons eerste Talent op Texel

Vier weken onderzoek doen op een Waddeneiland? Deze droomopdracht komt uit voor ons Talent Laura Kooij. Zij ondersteunt in de aankomende weken de Texelse korte voedselketen, door een kostenanalyse voor de lokale maaltijdbox te maken.

Laura Kooij

De maaltijdbox is een initiatief om verse, ambachtelijk producten van Texelse producenten aan lokale consumenten te verbinden, tegen een eerlijke prijs.

Waarom hebben wij Laura gekozen voor dit project? Laura heeft ons overtuigd met haar strakke en goed voorbereide onderzoeksvoorstel. Met haar presentatie liet zij zien dat zij de visie van het project begrepen had en dit in een praktische onderzoek verwerken kan. Wij zijn benieuwd naar de resultaten en het effect dat zij hiermee heeft op de Texelse korte keten.

Wij vonden het indrukwekkend hoe Laura zich in korte tijd het thema eigen maakte, terwijl haar achtergrond niet in de voedseltransitie ligt. Zij is net afgestudeerd met een masters in Biomedical Sciences. Naast haar studie heeft zij zich ingezet bij Enactus en is daarmee in contact gekomen met duurzaam en sociaal ondernemen: “Daarom heb ik mij ook als Lokale Held aangemeld en kwam ik in de Local2Local Talents nieuwsbrief de vacature voor een onderzoeksproject op Texel tegen. Ik besloot direct te solliciteren, me in te lezen in de Texelse korte keten en een projectplan op te stellen.” 

Anderhalve week later, afgelopen woensdag, is Laura naar Texel vertrokken, waar zij zich nu verder inleest en binnenkort met de eerste interviews aan de slag gaat. Haar plan: “Ik wil in grofweg 4 fasen niet alleen een volledige kostenanalyse uitvoeren, maar hopelijk ook een extra verdiepingsslag kunnen maken om zo bij te dragen aan het toekomstige succes van dit mooie initiatief rond de voedseltransitie op Texel!”

Wij wensen je veel succes, Laura! En we kijken ernaar uit om ook in de toekomst samen te werken.


Have a project or collaboration in mind?

AMPED facilitates robust, regional and regenerative food systems.

© 2024 · Amped